Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Jelle Bok glansrijk C2-kampioen van Noord-Oost Nederland

Zondag 21 februari heeft de laatste marathon van de Noordoost competitie plaatsgevonden in Heerenveen. Jelle Bok werd daar kampioen in het C2-klassement. Een korte samenvatting van een topseizoen:

Jelle Bok glansrijk C2-kampioen van Noord-Oost Nederland

In de “schaatstempel” Thialf, die wegens een grondige verbouwing nog steeds een bouwput is, kwamen de Marathonners aan de start die hun plek in het klassement wilden behouden of verbeteren. Dat de anderen jammerlijk faalden op de langebaan heeft u hier al kunnen lezen.
Vooraf was al duidelijk dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. Jelle kon namelijk de eindoverwinning in het C2-klassement zekerstellen. En hij slaagde met vlag en wimpel! Een korte samenvatting van een topseizoen.

Al vanaf de eerste wedstrijd domineerde Jelle het peloton. Jelle reed daar met drie anderen, waaronder de nummer 2 en 3 in het eindklassement, het peloton op een rondje en versloeg zijn medevluchters in de eindsprint. Ook de daaropvolgende vier wedstrijden wist hij op het podium te eindigen. Het jaar 2015 werd in Groningen afgesloten met een 4e plaats en met in het tussenklassement een voorsprong van 18,1 punten op de nummer 2.
2016 begon met tegenslag toen Jelle twee keer in een paar dagen onderuit werd gereden en een vervelende blessure opliep. Na de nodige rust en een voorzichtige training kwam hij toch (dit keer mét helm) aan de start bij de 7e wedstrijd in Assen. Schijnbaar had de rust hem goed gedaan aangezien hij “gewoon” weer de pelotonssprint won en als 2e eindigde.
De laatste vier wedstrijden stonden vooral in het teken van het consolideren van de voorsprong en het, waar mogelijk, uitbouwen daarvan. Met nog twee podiumplekken en de nodige punten uit de tussensprints lukte dat met gemak, waardoor Jelle zich een jaar lang “De beste van Groningen, Drenthe, Friesland, Gelderland én Overijssel!“ mag noemen.

Uiteraard zijn de overige Marathonners trots op hun ploeggenoot. Daarbij is zijn prestatie extra knap aangezien hij ook nog een groot deel van de trainingen en het trainingsprogramma voor zijn rekening heeft genomen. Wat dat betreft heeft hij voor een groot deel ook als trainer de basis voor zijn eigen succes gelegd (en het succes van de ploeggenoten). Jelle, (nogmaals) van harte gefeliciteerd!

Als kampioen mag/moet Jelle volgend seizoen promoveren naar de C1, een mooie nieuwe uitdaging. Bijkomend voordeel is dat hij daar de beschikking krijgt over een aantal ploeggenoten/knechten die nu al de C1-competitie rijden. Op dus naar een goede zomer en een mooi seizoen 2016-2017!

Hierbij nog wat imponerende cijfers over Jelles seizoen om mee af te sluiten:
Overwinningen: 3
Podiumplekken: 8 (van 11)
Totaal aantal punten: 378,3 (gemiddeld 34,3 punten terwijl een overwinning 35,1 punten oplevert)
Verschil met nummer 2: 31,1 punten
Alle uitslagen op een rij: 1 – 3 – 3 – 1 – 3 – 4 – 2 – 3 – 10 – 1 – 4 

  • Aantal weergaven (6227)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Lezing: Wereldrecords – Hoeveel atleet, hoeveel wetenschap en innovatie?
Lezing: Wereldrecords – Hoeveel atleet, hoeveel wetenschap en innovatie?
Lezing: Wereldrecords – Hoeveel atleet, hoeveel wetenschap en innovatie?

Vorige artikel

OPROEP: Dringend vrijwilligers voor Wintertriatlon gezocht!
OPROEP: Dringend vrijwilligers voor Wintertriatlon gezocht!
OPROEP: Dringend vrijwilligers voor Wintertriatlon gezocht!