Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Gewoon… omdat elke prestatie telt!

Vrijdag 12 januari 2018 was het dan zover: het jaarlijkse sportgala van de gemeente Dinkelland. Een deskundige jury kiest de jeugdsportploeg, sportploeg, sportvrouw, sportman en het sporttalent van het jaar 2017. Tevens worden de kampioenen van afgelopen jaar gehuldigd en was er, voor het eerst, speciale aandacht voor een Special Olympic kampioen; Rien Hamse.

Gewoon… omdat elke prestatie telt!

Rien is sinds enkele jaren woonachtig in Tilligte, gemeente Dinkelland, en werd gehuldigd voor zijn sportieve prestatie op het onderdeel shortrack. De Special Olympics is een spelen voor mensen met een verstandelijke beperking en werden vorig jaar maart gehouden in Oostenrijk. De shorttracker uit Tilligte heeft de 777 meter geschaatst en daar een zilveren medaille mee gewonnen. Op de 500 meter stond Hamse opnieuw in de finale en won goud. Rien is lid van de Hengelose IJsclub en heeft samen met zijn clubgenoot Hanz Jacobs meegedaan aan de spelen. Hanz reed in Oostenrijk naar zilver.

Voor Rien was het een verassing dat hij was uitgenodigd voor dit sportgala dat plaats vond in het gemeentehuis van Denekamp. Tijdens de huldiging van de kampioenen van afgelopen jaar werd ook Rien naar voren geroepen. Presentator Arjen Meinders stelde enkele vragen die door Rien bedreven werden beantwoord zodat de zaal een goede indruk kreeg van Rien z’n sportieve prestatie in Oostenrijk.

Met het huldigen van onze Special Olympics kampioen biedt dit sportgala van Dinkelland nu ook een moment, een plek en een podium voor iedereen die op zijn of haar manier presteert in de sport. Prestaties die gezien mogen worden door de gemeente, de stad en haar inwoners. Aandacht voor alle sporten breed!

Rien staat links op de foto met het rode jasje. 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillen Interclub HIJC-DIJC (27 jan 2018)
Pupillen Interclub HIJC-DIJC (27 jan 2018)
Pupillen Interclub HIJC-DIJC (27 jan 2018)

Vorige artikel

Uitvallen van trainingen
Uitvallen van trainingen