Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Onze vereniging is altijd opzoek naar jonge aanwas. Vaak komen nieuwe leden via onze eigen leden in aanraking met de schaatssport.

Van de voorzitter...

Maar ook zien we dat via events, die onder andere door Hengelo Sport worden georganiseerd. Het lukt om de Twentse jeugd voor de schaatssport te interesseren.

Zo hebben onze trainers de afgelopen maand op de IJsbaan Twente geholpen bij het Euregio schaatsweekend en een schaatsmiddag voor de Hengelose scholen. Een aantal van deze deelnemers heeft zich bij ons aangemeld voor twee gratis proeflessen en is vervolgens lid geworden van HIJC. Voor iedereen die kennis wil maken met het langebaan schaatsen bestaat de mogelijkheid om twee gratis proeflessen te volgen bij HIJC. Meer informatie hierover is te vinden op onze website.

Onder leiding van Jan Lammerink wordt door een groot aantal van onze leden de combibaan winter klaar gemaakt. De baan is geveegd, de goten zijn gezogen en de vrijwilligers zijn conform het draaiboek ingeroosterd. Zodra er vorst wordt verwacht zal er water op de combibaan worden gezet.

De Combibaan heeft de beschikking gekregen over een Zamboni. Deze heeft een tijdje bij Henk Abbink in een loods gestaan. Nu wordt hij ondergebracht in een zeecontainer, die op de Combibaan komt te staan. In de container worden op dit moment allerlei installaties aangebracht om de Zamboni aan de praat te krijgen en hem te kunnen onderhouden. Daarnaast moeten er chauffeurs worden opgeleid, George Bouret neemt dit voor zijn rekening.

Sinds kort hebben we aan de Van Alphenstraat nieuwe buren. IVN-Heemtuin Hengelo is van de Landmansweg naar de Van Alphenstraat verhuisd. In de heemtuin vind je natuurlijke planten, bomen en struiken, zoals die nu en vroeger in Twente voorkomen en voorkwamen. Daarnaast de heemtuin wordt nog een speelbos aangelegd. Wie meer interesse heeft in onze nieuwe buren kan hier meer informatie vinden.

Tot zover de berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden.

Hans Laagland
Voorzitter HIJC

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Samen met HIJC naar Flevonice
Samen met HIJC naar Flevonice
Samen met HIJC naar Flevonice

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws