Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Op de HIJC vrijwilligersavond was het gezellig, een groot deel van onze vrijwilligers was aanwezig. De avond bestond uit een actief deel en een borrel.

Van de voorzitter...

Onder begeleiding van onze moderator Elly Klaaskate zijn alle vrijwilligers in groepjes ingedeeld. Elly heeft aan hen drie vraagstukken voorgelegd, vragen aangaande het vrijwilligerswerk bij onze club. Aan de groepen is gevraagd over de vragen na te denken en hun reactie vast te leggen. Er zijn veel nuttige en interessante reacties en tips naar voren gekomen, daar gaan we als club zeker iets mee doen.

Na een stukje inspanning hebben we onder het genot van een hapje en drankje de banden weer eens  goed aangehaald. Natuurlijk gaat het op zo’n avond ook over natuurijs. Voor veel van onze leden is het daarmee begonnen en is natuurijs het uiteindelijke doel waarvoor wordt getraind. Alhoewel Elly op het eind van de avond haar autoruiten moest krabben ziet het er nog niet naar uit dat we snel op natuurijs kunnen rijden. Echter de verwachtingen zijn goed. Aan Jelle Bok vertelde ik dat hij in 2019 de echte 11-stedentocht kan rijden, hij had moeite dit te geloven. Twee jaar geleden heb ik in deze rubriek aangegeven hoe je de kans op een 11-stedentocht kan berekenen. Speciaal voor Jelle nog een keer de onderbouwing uit de Hengelose IJsclub almanak.

Volgens deze almanak is een strenge winter gerelateerd aan het aantal zonnevlekken. De zonnevlekken hangen samen met relatief koelere plekken op de zon. Het aantal zonnevlekken is een maat voor de activiteit van de zon. Gemiddeld om de elf jaar is er een "actieve" periode. Als je dit uitzet in jaren dan volgt uit onderstaande  grafiek dat de kans op een  11-stedentocht in 2019 het grootst is.

Kortom de kans is groot dat we de komende drie jaren weer ouderwetse winters krijgen en een echte 11-stedentocht. Of is de wens de vader van deze gedachte?

Wat mij betreft was het een geslaagde avond, dat gaan we vaker doen.

Tot zover de berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden.

Hans Laagland

Voorzitter HIJC

  • Aantal weergaven (4056)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

"Niet lullen maar poetsen!"
"Niet lullen maar poetsen!"
"Niet lullen maar poetsen!"