Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden door Hans Laagland.

Van de voorzitter...

Het schaatsseizoen 2014-2015 zit erop. De schaatsen mogen weer de zolder op ……of toch nog even niet? De afgelopen week werd op de site van de ijsbaan Twente vermeld, dat ze voor zomerijs gaan zorgen. De ijsbaan is open van 6 tot en met 28 juni 2015! Ik laat mijn schaatsen nog even liggen. Jullie ook?

In 2014 heeft het bestuur een subsidieverzoek ingediend bij de gemeente Hengelo voor de aanschaf van valbeveiliging, skeelers, schaatsen en hindernissen. De gemeente Hengelo heeft ons verzoek getoetst en bevestigd, dat de aanvraag voldoet aan hun eisen. De subsidie wordt verleend in het kader van de regeling Breedtesport 2015 en onder de voorwaarde dat HIJC een aantal activiteiten organiseert, die mensen in beweging brengt op skeelers.

We hebben een commissie gevormd, die zich gaat buigen over de aanschaf van de materialen en het organiseren van de activiteiten. We verwachten vanaf eind april een ruim assortiment skeelers, schaatsen en valbeveiliging tot onze beschikking te hebben. Deze kunnen door onze leden en bezoekers van de Combibaan tegen geringe vergoeding per dag of seizoen worden gehuurd. Zodra hierover meer bekend is zullen we dit op onze site kenbaar maken.

In het begin van dit schaatsseizoen hebben we de deelgenomen aan de Grote Clubactie. Het bestuur heeft besloten om de opbrengst van deze actie aan te wenden voor de aanschaf van een nieuwe CV ketel in ons clubgebouw. De oude ketel uit 1979 en de geiser hebben hun beste tijd gehad. De firma ELKA-Install zal deze zomer de CV-ketel installeren.

In de “voorliggende” Overkomer vinden jullie een toelichting over het nieuwe licentiebeleid, dat deze zomer voor de wedstrijdrijders door de KNSB wordt ingevoerd. De licentie zal in het vervolg door de schaats(t)er zelf moeten worden aangevraagd. Tot nu toe werd de aanvraag/verlenging van de licentie door de door HIJC verzorgd; vanaf 30 juni is dit helaas niet meer mogelijk.

Voor wie het nog niet heeft zien staan op de site: de algemene ledenvergadering wordt dit jaar op 8 juni gehouden in ons clubgebouw. De vergadering start om 20.00 uur en de agenda zal komende maand op de site worden gepubliceerd.

Tot zover de berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden.

Hans Laagland
Voorzitter HIJC

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Einde Schaatsseizoen
Einde Schaatsseizoen
Einde Schaatsseizoen