Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden door Hans Laagland.

Van de voorzitter...

Van de bestuurstafel,

Deze zomer heeft het skeeleren en schaatsen op de Combibaan een groot impuls gekregen.

Dit door een subsidie, die door de provincie Overijssel en de gemeente Hengelo beschikbaar is gesteld. Middels deze subsidie hebben we 50 paar skeelers met valbescherming, 50 paar schaatsen en hindernissen kunnen aanschaffen.

De afgelopen maanden hebben we met deze nieuwe aanschaf  voor de BSO en Scoutinggroepen skeelerclinics georganiseerd. Ook zijn we in gesprek met Hengelosport, het is de bedoeling dat we de komende tijd  skeeler- en schaatsclinics voor scholen gaan organiseren op de Combibaan. We hopen op deze manier jongeren op een sportieve manier kennis te laten maken met onze vereniging en onze sport.

Vanaf 28 september kunnen we met ons allen weer gaan schaatsen op de kunstijsbaan Twente. Gedurende het winterseizoen verzorgt HIJC daar meer dan 60 trainingsuren per week. De afgelopen weken is er door een groot aantal HIJC-ers aan de organisatie hiervan gewerkt. Deze werkzaamheden bestaan uit het aanvragen van baankaarten, indelen van alle trainingsgroepen, inplannen van meer dan 50 trainers, plannen van de wedstrijden en trainingskampen, het maken van de trainingsprogramma’s etc. Goed nieuws is, dat de voorbereidingen voorspoedig verlopen en dat we bijna alles op de rit hebben.

De baancommissie heeft dit jaar erg laat de trainingsuren bekend gemaakt. Daarnaast is de procedure voor het aanvragen van baankaarten gewijzigd. Dit had voor ons en vooral voor onze nieuwe ledenadministrateur Ivar nogal wat voeten in de aarde. We hebben een inhaalslag gemaakt en voor iedereen de gewenste baankaarten kunnen aanvragen. Of het de baancommissie lukt de baankaarten tijdig klaar te hebben liggen op de ijsbaan is nog niet duidelijk. Mocht hierover meer bekend worden dan zullen we dat zeker op onze website vermelden.   

Tot zover, ik ga nu mijn schaatsen van zolder halen en ze eens flink scherp maken. Ik heb gehoord, dat we deze winter minstens zes weken strenge vorst krijgen. Je kan hier natuurlijk niet vroeg genoeg klaar voor zijn. Tot ziens op de ijsbaan Twente.  

Hans Laagland

Voorzitter HIJC

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Vaardigheidspaspoort voor pupillen
Vaardigheidspaspoort voor pupillen
Vaardigheidspaspoort voor pupillen