Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden, zoals de activiteitenkalender, het vaardigheidspaspoort en de nieuwe sponsorcommissie door Hans Laagland.

Van de voorzitter...

We hebben al een tijdje een nieuwe rubriek op onze site staan, een rubriek die ik graag bij jullie onder de aandacht wil brengen. Onder het hoofdje NIEUWS staat nu een  HIJC activiteitenkalender. Op deze kalender worden alle HIJC gerelateerde activiteiten vermeld. In de kalender staan activiteiten als een dagje naar Flevonice, deelname aan de Jean Nelissen Classic, beklimmen van de Mt. Ventoux en de HIJC fietstocht met BBQ in september volgend jaar. Als je de activiteit in de kalender aanklikt krijg je meer informatie over de activiteit zelf in beeld en kun je je aanmelden voor deelname. Daarnaast is op de pagina ook te zien wie zich allemaal al hebben aangemeld. Voor HIJC-ers die het leuk vinden om er samen op uit te trekken….eat your heart out! 

Dit jaar hebben we voor de pupillen van onze vereniging het Vaardigheidspaspoort ingevoerd, dit paspoort vervangt het oude diplomaschaatsten. In de laatste Overkomer hebben jullie hierover van alles kunnen lezen. In de week van 16 november hebben we voor het eerst bij alle pupillengroepen de vaardigheid van onze schaatsers getoetst. Naast het feit dat de meeste kinderen het leuk vinden zien we dat het een prima manier is om de vaardigheid van de pupillen te meten. Een groot verschil met het diploma schaatsten is dat we nu meer kijken naar de techniek, de snelheid is van minder belang. Volgende week gaan we de eerste paspoorten en bij behoren de bandjes aan de pupillen uitdelen. Meer informatie over het vaardigheidspaspoort kunnen jullie vinden op onze site http://www.hijc.nl/Schaatsen/Vaardigheidspaspoort.

We merken dat het sponsorlandschap sterk is veranderd. Het wordt steeds moelijker om sponsoren voor onze vereniging te vinden. Dat is niet alleen bij ons zo, ook bij andere verenigingen is dit het geval. Jos Vlecken en Gertjan van Weert hebben jaren lang de sponsorcommissie getrokken en hebben het stokje overgedragen aan Pieter Oosterhof. Pieter heeft samen met Bart Jongman en Bob Groenewoud een nieuw sponsorplan opgesteld. Binnenkort wordt het plan ter informatie op de onze site geplaatst. Voor vragen en opmerkingen over de sponsoring kunnen jullie in het vervolg bij Pieter terecht, zijn e-mailadres is op de site te vinden onder Organisatie.

De afgelopen weken hebben onze vrijwilligers van de Combibaan hard gewerkt. Men heeft de Zamboni volledig gereviseerd en geschilderd. Daarnaast de opslagcontainers geschilderd, de putten langs de baan gereinigd, het gras gemaaid, het opberghok opgeruimd, de draaiboeken aangescherpt, de pomp heeft proef gedraaid etc. Zodra het 0 graden is wordt de baan vol water gezet en gaat het stoplicht op oranje. Volgens mijn walnotenboom gaat het hard, lang en streng vriezen. HIJC is er klaar voor! 

Tot zover. De afgelopen weken heeft het niet hard genoeg gewaaid, nu moet ik zelf de bladeren in onze tuin bij elkaar gaan vegen. Ik ga is kijken waar de hark is gebleven. Tot ziens op de ijsbaan Twente of bij een van onze clubactiviteiten!  

Hans Laagland
Voorzitter HIJ

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Erfurt 1.0
Erfurt 1.0
Erfurt 1.0