Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...

Berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden door Hans Laagland: De notitie “Ontdooi”.

Van de voorzitter...

Van de bestuurstafel

De meeste ijsverenigingen in de provincie Overijssel zijn lid van het gewest Overijssel, zo ook HIJC. Het gewest huurt het ijs op de ijsbanen in Deventer en Twente, geeft de baankaarten uit, stuurt de baancommissie aan, de baansecties in Twente en Deventer en heeft namens de vereniging contact met de KNSB.

Op de ALV van het gewest 25 januari jl. hebben de gezamenlijke schaatsclubs die trainen op de ijsbanen van Deventer en Enschede hun bezorgdheid uitgesproken over de verhouding tussen het gewest Overijssel en de schaatsverenigingen rondom deze 2 banen. Op deze vergadering is besloten een commissie in het leven te roepen die tot taak heeft een beschrijving te geven van de gewenste professionele en moderne verhouding tussen schaatsverenigingen en het gewest Overijssel, waarbij ook de belangen van de schaatsport in de breedte in het oog wordt gehouden. Deze commissie is bestaat uit vertegenwoordigers van: clubs rondom de ijsbanen Deventer en Twente, de baancommissie Enschede en Deventer, de toertochtcommissie en de natuurijsverenigingen. De commissie heeft gesprekken gevoerd met belanghebbenden, een analyse gemaakt en een voorstellen gedaan.

De commissie heeft in de notitie “Ontdooi” haar bevindingen vastgelegd en voorstellen tot verbetering gedaan. De commissie stelt voor om baanverenigingen te vormen rond de ijsbanen Twente en Deventer. Deze nemen een deel van de taken van het gewest over. Het gewest behoudt een overkoepelende functie vooral in relatie tot de samenwerking op provinciaal niveau en tot de  ledenraad van de KNSB. Op de komende ALV van het gewest d.d. 19 juli in Den Nul wordt het resultaat van de commissie besproken en in stemming gebracht. Het bestuur van HIJC heeft aangegeven achter de voorstellen te staan. Mocht u weer willen weten over wat er op de komende ALV wordt voorgesteld dan kunt u de notitie “Ontdooi” opvragen bij ons secretariaat.

Hans Laagland
Voorzitter HIJC

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Spandoeken van onze sponsoren langs Combibaan
Spandoeken van onze sponsoren langs Combibaan
Spandoeken van onze sponsoren langs Combibaan