Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

De nieuwe pupillencoördinator Bob Groenewoud stelt zich voor.

Pupillennieuws

Mijn naam is Bob Groenewoud en ik neem vanaf heden de taak van pupillencoördinator op mij. Ik ben 8 jaar lid van HIJC en woon in Hengelo met mijn vrouw Linda en 3 dochters. Ella en Isa zijn 16 jaar en schaatsen in wedstrijdgroep 1. Jade is 13 en schaatst in de opleidingsgroep. In het dagelijks leven ben ik directeur van BitWise "smart web solutions", het internetbureau dat onder andere de website van de ijsclub heeft gemaakt.

Toen mijn dochters begonnen met schaatsen vond ik het belangrijk om mijn steentje als vrijwilliger bij te dragen en ben ik actief geworden als pupillentrainer. Training geven vind ik superleuk om te doen en zo langzamerhand heb ik elke jongere van de club wel een keer in "mijn groep" gehad. Vorig jaar heb ik samen met Ella mijn SL2 trainerdiploma gehaald. Naast mijn eigen zomertraining op de dinsdagavond, geef ik de pupillen van groep 5 skeelertraining en rijd ik als begeleider mee op de racefiets met de opleidingsgroep. In de winter geef ik schaatstraining.

De afgelopen jaren heb ik ook geholpen bij het organiseren van activiteiten en daarbij altijd prettig samengewerkt met het onvolprezen "pupco team" Monique en Elly. Die dames hadden hun zaakjes altijd perfect voor elkaar. Mijn enige puntje van kritiek was dat ze zo veel werk verzetten en zo vaak aanwezig waren bij activiteiten, dat ze de lat heel hoog legden voor hun opvolging. Ik heb flink getwijfeld of ik wel de juiste persoon ben om deze taak op mij te nemen en mijn tanden te zetten in de 29 punten waar een pupillencoördinator zich, volgens het overdrachtsdocument van Elly, mee bezig moet houden.

Gelukkig komt er van een aantal kanten hulp: 

  • Jan Woelders gaat helpen met het indelen van wedstrijden.
  • Anke Kuipers en Maureen Hesselink zorgen voor de opvang van nieuwe leden bij de pupillentrainingen.
  • Leny Oosterhof gaat helpen met de communicatie naar de ouders.

Ik ga mij als eerste bezighouden met het voorbereiden van de wintertrainingen. Trainers moeten ingedeeld worden en aan het eind van de zomer komt nog een vergadering met alle pupillentrainers.

Daarna wordt het voor mij ook een beetje zoeken welke invulling ik aan deze taak ga geven. Ik weet zeker dat ik wat minder zichtbaar zal zijn dan mijn twee voorgangers, dat kan ik niet combineren met mijn werk en eigen sportactiviteiten, want ik wil ook (pupillen)training blijven geven. Maar met hulp van ouders en andere trainers moeten we toch een heel eind komen.

In elk geval heb ik al erg veel zin in deze nieuwe uitdaging. 

Met sportieve groet,

Bob Groenewoud
Pupillencoördinator HIJC

 

Aflassen skeelertraining bij regen

Als de baan nat is kan er niet geskeelerd worden. In principe wordt er dan "droogtraining" gegeven, behalve als het heel erg regent of als er onweer wordt verwacht. We plaatsen voor 18 uur een bericht op de website als de training wordt afgelast, dus houd de site in de gaten!

Zomerstop pupillen

  • De laatste skeelertraining voor de zomervakantie is maandag 17 juli. Maandag 4 september starten de skeelertrainingen weer.
  • De laatste droogtraining voor de zomervakantei is woensdag 19 juli. Er wordt weer begonnen met droogtrainingen op woensdag 6 september.

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Opleidingsgroep goed uit de startblokken!
Opleidingsgroep goed uit de startblokken!
Opleidingsgroep goed uit de startblokken!

Vorige artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden