Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

Het pupcoteam verwelkomt 9 nieuwe pupillen en heeft nieuws over het schaatsvaardigheidspaspoort, schaatswedstrijden, interclubs en het aanvragen van een wedstrijdlicentie.

Pupillennieuws

Nieuwe leden

Vanaf oktober hebben zich 9 nieuwe kinderen als lid aangemeld nadat ze gratis proeflessen hadden gevolgd. Welkom bij de HIJC!

Trainer Jan Woelders

Trainer Jan Woelders  van groep 3/4 op donderdag heeft in oktober tijdens het spelen van een spelletje volleybal zijn achillespees gescheurd. Gelukkig hebben we Jan Yntema en Erik Klok bereid gevonden om voorlopig de trainingen over te nemen, waarvoor onze dank!
Jan Woelders wensen we veel beterschap toe en we hopen je in het nieuwe jaar weer op het ijs te zien!

SchaatsVaardigheidsPaspoort (SVP)

Donderdag 15 december en zaterdag 17 december gaan de pupillen schaatsoefeningen doen voor het Vaardigheidspaspoort; ook komen er ‘deskundigen’ om te kijken hoe de oefeningen worden uitgevoerd. In het paspoort wordt vermeld wat de kinderen al kunnen en in welk niveau ze schaatsen. Een week later krijgen ze dan hun paspoort en een armbandje waarop staat in welk schaatsniveau ze zitten.
Een aantal kinderen zullen in december doorschuiven naar een volgende groep.

Aan het eind van deze schaatsles met Vaardigheidstesten krijgen alle kinderen iets te drinken en te snoepen in het schaatscafé. Kom dus gezellig met je trainer naar het restaurant.

Willen jullie allemaal je paspoort een week van te voren meenemen ? Dus op 8 en 10 dec. En deze aan Monique en Elly geven? Nieuwe kinderen die nog geen paspoort hebben krijgen deze van de club.

Schaatswedstrijden

Voor alle pupillen is er ongeveer één keer per maand een wedstrijd in Enschede.
Voor deze wedstrijden kun je zelf inschrijven via www.bctwente.nl > kalender (langebaan/Enschede) > datum pup.wedstrijd > inschrijven.  Het zijn oefenwedstrijden zonder prijzen. Zo kun je zelf goed volgen of je na een maand vooruit bent gegaan. Je persoonlijk record (PR) probeer je steeds te verbeteren. De uitslag van de wedstrijd vind je  na de wedstrijd op dezelfde site (uitslag).

Daarnaast  krijgen we als club  een aantal keren per jaar een uitnodiging van een andere club om met een aantal pupillen mee te doen aan een Interclubwedstrijd. Voor deze wedstrijden kun je niet zelf inschrijven, maar krijg je een persoonlijke uitnodiging. Meestal mogen er maar een paar pupillen meedoen, dus als je uitgenodigd wordt is dat een eer. Samen met de andere kinderen die uitgenodigd zijn probeer je als club te winnen. Er gaat altijd een coach van de HIJC mee. Meestal zijn er individueel prijzen te winnen in een categorie en als club. Zo kun je bijvoorbeeld schaatsen in Assen, Groningen, Deventer, Eindhoven en Heerenveen.

Dit jaar zijn er al een aantal interclubs geweest in Deventer en  Groningen. Hieronder een overzicht van de komende wedstrijden:
 

Datum Wat Waar
17 december: Pupillentoernooi IJCE (op uitnodiging) in Eindhoven
18 december: Pupillenwedstrijd         in Enschede
4 februari: Theo de Wals Trofee; interclubwedstrijd (op uitnodiging) in Enschede


Zelf wedstrijdlicentie verlengen of aanvragen

Vanaf vorig schaatsseizoen moeten alle pupillen zelf hun wedstrijdlicenties verlengen en betalen. Voorheen deed de club dat, maar de KNSB heeft dit veranderd. Deze licentie heb je nodig om aan de pupillenwedstrijden in Enschede (en andere ijsbanen) mee te doen. Ook kinderen die nog maar net lid zijn van de HIJC mogen meedoen aan deze wedstrijden (best leuk en een leuke oefening). Het is dus belangrijk dat je zelf een licentie aanvraagt via de KNSB. Voor pupillen t/m 12 jaar  kost een jaarlicentie €7,50. 
We willen dus graag dat de ouders van nieuwe kinderen een licentie aanvragen.
Kijk hier voor meer informatie en een handleiding.  

Pupcoteam

De HIJC is een grote schaatsclub waarin veel vrijwilligers actief zijn.
Het pupcoteam, de trainers, het bestuur en alle andere commissies doen hun werk als vrijwilliger. Er zijn geen betaalde krachten.

Wat doet het pupcoteam allemaal:
- zo veel mogelijk aanwezig zijn bij de pupillentrainingen en pup.wedstrijden
- zorgen dat alle groepen trainers hebben, zowel zomers als ’s winters
- vragen beantwoorden van (nieuwe) kinderen, ouders en trainers
- deelnemers zoeken/vragen voor interclubwedstrijden
- coaches zoeken die meegaan naar wedstrijden, soms in een andere stad
- vergaderingen organiseren voor de pupillentrainers
- activiteiten voor pupillen organiseren (open dag, skeeler-elfstedentocht, schaats- en skeelerclinics regelen om nieuwe leden te werven, vaardigheidspaspoorten bijhouden)

Heb je vragen aan het pupcoteam?

Monique Wilms
074-2425240
Elly Klaaskate
074-2431756

    

Documenten om te downloaden

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

"Niet lullen maar poetsen!"
"Niet lullen maar poetsen!"
"Niet lullen maar poetsen!"

Vorige artikel

Marathonners kennen goede seizoenstart
Marathonners kennen goede seizoenstart
Marathonners kennen goede seizoenstart