Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

Met het nieuwe trainingsrooster waarin een belangrijke wijziging staat voor groep 5 en 6 op dinsdag en groep 7 op woensdag. Ook informatie over nieuwe trainings-opties voor de pupillengroepen 1 t/m 4.

Pupillennieuws

Skeelervaardigheid en skeelertocht

Op 12 september hebben de kinderen vaardigheidsproefen gedaan om te kijken wat ze allemaal al kunnen met skeeleren. In het SVP(paspoort) wordt genoteerd in welk niveau ze zitten met skeeleren.

Na de oefeningen zijn alle kinderen met de trainers een skeelertocht gaan maken buiten de baan. Een korte of een lange tocht. Ook kinderen van de Bornse IJsclub gingen mee. Iedereen kreeg bij thuiskomst een verdiend ijsje!
Komend winterseizoen  gaan we  de schaatsvaardigheden 2x testen .

Nieuw schaatsseizoen, nieuwe trainings-opties voor pupillen

Het bestuur van de HIJC heeft besloten dat de pupillengroepen 1 t/m 4 komend seizoen ook 2x per week mogen trainen, nl. op donderdag en zaterdag. Je kunt dus kiezen of je 1x of 2x in de week wilt trainen.
Dat betekent dat de kosten voor de trainingen natuurlijk ook duurder worden.
Dit kun je uitrekenen op onze website onder de tab
http://www.hijc.nl/Hengelose-IJsclub/Lidmaatschap/Contributie
Besluit je om 2x te gaan trainen dan wil de ledenadministratie en het pupcoteam dit graag zo spoedig mogelijk, maar vóór 26 sept. weten, zodat er voldoende tijd is om de wijzigingen te verwerken.
Mail dan aan ons je naam, relatienummer en in welke groep je zit en het verzoek om 2x te gaan trainen.

Hengelo Sport en schaatslessen

Ook is een start gemaakt met het samenwerken met Hengelo Sport  (Gemeentelijke Sportdienst) en ijsbaan Twente om jeugd van de basisscholen in Hengelo de kans te geven om kennis te maken met het schaatsen en een schaatsles te krijgen. Veel basisscholen hebben zich hier al voor ingeschreven. Trainers van de HIJC gaan zich samen met trainers van de ijsbaan inzetten  om dit basisaanbod-programma van Hengelo Sport mogelijk te maken.                                                                                                                                                                              

Bedankt

Bij deze willen we graag alle trainers en andere vrijwilligers bedanken voor hun inzet deze zomer; wekelijks klaar staan om kinderen training te geven  op vrijwillige basis is niet niks. Ook de vrijwilligers die elke week koffie of thee zetten op maandag horen daarbij.
Allemaal bedankt!
De schaatstrainingen starten vanaf maandag 3 oktober 2016.

Belangrijk! Wijziging voor groep 5 en 6 op dinsdag en groep 7 op woensdag

Door wijzigingen vanuit de ijsbaan is er op dinsdag  geen trainingsblok meer voor pupillen op de binnenbaan. Er is daarom komend jaar één verandering voor de groepen 5 en 6 op dinsdag. Zij trainen dit seizoen niet op de binnenbaan, maar op de buitenbaan. Wel iets later: 18.30u-19.40u.
Er is ook een belangrijke verandering voor groep 7: De training wordt van woensdagavond naar dinsdagavond verplaatst, zelfde tijd.                         

HIJC Pupillentrainers schaatsseizoen 2016-2017

Het trainingsrooster staat op de HIJC pupillenpagina.
Naast de trainers zullen er bij een aantal groepen stagiairs aanwezig zijn om de trainers te ondersteunen.

Nieuw: zelf wedstrijdlicentie verlengen of aanvragen                                                  

Vanaf vorig schaatsseizoen moeten alle pupillen zelf hun licenties verlengen en betalen. Voorheen deed de club dat, maar de KNSB heeft dit veranderd. Deze licentie heb je nodig om aan de pupillenwedstrijden in Enschede  (en andere ijsbanen) mee te doen. Ook kinderen die nog maar net lid zijn van de HIJC mogen meedoen aan deze wedstrijden (best leuk en een leuke oefening).Het is dus belangrijk dat je zelf een licentie aanvraagt via de KNSB . Voor pupillen t/m 12 jaar  kost een jaarlicentie €6,50.

We willen dus graag dat alle pupillen hun licentie verlengen en dat nieuwe kinderen het aanvragen.

Zie voor meer info en een handleiding:
http://www.hijc.nl/Nieuws/Nieuwsberichten/ArtMID/455/ArticleID/432/Ook-pupillen-moeten-zelf-licentie-KNSB-verlengen

Tip: Laat je schaatsen slijpen!

We wensen iedereen een mooi schaatsseizoen!
Heb je vragen aan het pupcoteam?

Monique Wilms
074-2425240

Elly Klaaskate
074-2431756

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Wisseling der seizoenen
Wisseling der seizoenen
Wisseling der seizoenen

Vorige artikel

Junioren schaatsgroep
Junioren schaatsgroep
Junioren schaatsgroep