Naar hoofdcontent

Overkomer

Opleidingsgroep goed uit de startblokken!

Jelle Bok stelt de nieuwe HIJC opleidingsgroep voor met: Tess ten Dolle, Jade Groenewoud, Saffron Nijenhuis, Emma Wolters, Wieke Roemaat, Daan Bogchelman en Luc Brinkcate.

Opleidingsgroep goed uit de startblokken!

Inmiddels is het zomerseizoen al weer in volle gang, zo ook voor de nieuwe opleidingsgroep. De opleidingsgroep, we hebben hem wel eerder gehad bij de HIJC maar het laatste jaar niet meer dus hierbij even een opfrisser.

In de opleidingsgroep komen jeugdleden welke doorstromen vanuit de laatste pupillengroep. Wanneer je bij de pupillen hebt laten zien graag wedstrijden te rijden en gemotiveerd bent, krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan de opleidingsgroep. De naam zegt het natuurlijk al, in deze groep wordt je opgeleid met als doel in de toekomst door te stromen naar de wedstrijdgroepen. Deze opleiding houd in dat er kennis wordt gemaakt met nieuwe trainingsvormen, waaronder bijvoorbeeld het wielrennen. Maar ook de kennismaking met meer trainen en dus minder vrije tijd voor andere dingen.

De opleidingsgroep bestaat dit jaar uit 7 rijders en rijdsters, namelijk; Tess ten Dolle, Jade Groenewoud, Saffron Nijenhuis, Emma Wolters, Wieke Roemaat, Daan Bogchelman en Luc Brinkcate. Luc heeft vorig jaar al kennis gemaakt met het wedstrijdschaatsen door mee te trainen met de wedstrijdgroep en de rest van de rijders en rijdsters is doorgestroomd vanuit pupillengroep 7. Ook de trainer, ikzelf, ben over gekomen van pupillengroep 7. Hiernaast heb ik de laatste jaren ook trainingen verzorgd bij de marathongroep van de HIJC.  Zelf geef ik de skeeler- en droogtraining. De fietstrainingen worden verzorgd door Wim Verkerke en Bob Groenewoud op donderdag, en Marijke Goeree op zondagochtend. 

We zijn inmiddels alweer een tijdje bezig. Eind april zijn we begonnen met de fietstrainingen en vanaf 8 mei zijn daar de skeeler- en droogtraining bijgekomen. Nu, twee en een halve maand verder, kunnen we volgens mij zeggen dat we met elkaar een leuke en gemotiveerde groep rijders, rijdsters en trainers hebben welke er allemaal het beste van willen maken. We trainen dit zomerseizoen tijdens en na de vakantie nog even lekker door en dan hebben we eind september allemaal vast weer veel zin om de ijzers onder te binden!

Jelle Bok

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Blij dat ik rij!
Blij dat ik rij!
Blij dat ik rij!

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws