Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathonners gaan de zomer in

Het is nu begin juni en de marathongroep is alweer een poosje bezig met de zomertrainingen.

Marathonners gaan de zomer in

In de vorige Overkomer zijn de laatste resultaten van de verschillende marathoncompetities vermeld. De laatste uitdaging waar een groot aantal leden van de marathongroep nog aan mee hebben gedaan op het ijs is de wintertriathlon. Dit is altijd een mooie afsluiting van het seizoen en nog een mooi doel om ook voor de allerlaatste ijstrainingen gemotiveerd te blijven. Van onze groep waren Jos Vlecken en Laurens Achterkamp de enige bikkels, die individueel hebben mee gedaan aan deze wedstrijd.  Jelle Bok, Wouter Bruinenberg en ik waren de schaatsers van drie verschillende teams. Er stond ook een volledig team van de marathongroep aan de start met Erik Klok (loper), Jorrit Extercatte (fietser) en Jasper Lammerink (schaatser). Dit team, de Marathonjugend HIJC, behaalde een uitstekende  zesde plaats in het overall klassement. Jelle presteerde ook uitstekend en wist de aller snelste schaatstijd neer te zetten van alle estafette teams.

Wie dacht dat de marathonschaatsers vervolgens naar huis gingen om de hele avond op de bank uit te rusten van deze wintertriatlon heeft het mis. Er stond nog veel meer op het programma voor deze avond. Als eerste deed de hele ploeg mee aan een spinning marathon in Delden: Spinning4Brains georganiseerd door de vader van Jorrit. Dit hield in dat er een uur intensief werd gespind en de totale  opbrengst van deze aktie, die de hele avond nog doorging werd overgemaakt naar de hersenstichting. Vlak voor de spin marathon werd Jan Anne Woelders nog even in het zonnetje gezet vanwege het behalen van het wereldkampioenschap in Galgary. Hij kreeg een regenboog trui overhandigd en een bosje bloemen van de marathongroep.

Tenslotte stond er nog een laatste aktiviteit op het programma voor deze dag. Een van onze leden van het eerste uur,  Jos Vlecken had een paar maanden geleden laten weten te zullen stoppen met marathonschaatsen en dit afscheid werd zoals gebruikelijk “gevierd” met een etentje. Jos is maar liefst 12 jaar een prominent lid geweest van de marathon groep, maar kon zijn drukke werkzaamheden niet meer combineren met de deelname aan marathonwedstrijden. Jos heel erg bedankt voor jouw positieve inbreng en humor tijdens de vele gezamenlijke trainingen en trainingskampen! En kom gerust nog eens met ons trainen als je tijd hebt!

Na deze lange dag konden we een maand genieten van onze welverdiende rust en de batterij weer een beetje opladen. Begin mei zijn de zomertrainingen weer gestart. Onder leiding van de trainers Jelle Bok en Stefan ten Dam trainen we vier keer in de week om ons voor te bereiden op de marathons van het komende winter seizoen. In het begin zijn we vooral bezig met rustige, lange fiets trainingen en skeeler- en droogtrainingen, maar gedurende het seizoen zullen deze trainingen korter en intensiever worden. Ik vind persoonlijk dit de mooiste tijd van de zomertrainingen. Jelle bereid meestal mooie tochten voor met behulp van zijn GPS en omdat de trainingen niet zo intensief zijn heb je volop de tijd om met elkaar te kletsen, onderweg een kop koffie te drinken en te genieten van het mooie Twentse landschap.

Patrick Huttenhuis

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

G-schaatsen en G-skeeleren bij HIJC
G-schaatsen en G-skeeleren bij HIJC
G-schaatsen en G-skeeleren bij HIJC

Vorige artikel

Theo de Rooij Classic en Hengelose IJsclub
Theo de Rooij Classic en Hengelose IJsclub
Theo de Rooij Classic en Hengelose IJsclub