Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathonnen: De kop is eraf!: Door: Jorrit Extercatte

De eerste anderhalve maand van het nieuwe schaatsseizoen zijn verleden tijd. We nemen een kijkje in de afgelopen anderhalve maand.

Marathonnen: De kop is eraf!

Het schaatsseizoen is dan wel begonnen in oktober. Door de hoge temperaturen leek dat niet het geval. Dit maakte het moeilijk op verschillende banen om het ijs te onderhouden. Niet alleen de ijsmeesters hebben moeite om het ijs goed genoeg te prepareren. Ook de marathonschaatsers hebben het zwaar op het zachte en snel aangeslagen ijs. Met temperaturen van boven de 20 graden is het dan ook verschrikkelijk warm, wat het niet aangenamer maakt. De temperatuur zal dan ook dalen de komende tijd dus het schaatsweer komt eindelijk tevoorschijn.

De heren van de Noord-Oost competitie begonnen op 19 oktober met een thuiswedstrijd. Op onze altijd snelle baan in Enschede was het weer even wennen die eerste marathon. We hebben goede rijders bij de C1 en C2 maar ook onze jongelui bij de Masters rijden goed mee. Onze nieuwkomers, Ivar Hannessen en Wouter Bruijnenberg, moeten nog wel het meest wennen.
De Leisure World competitie is een week later van start gegaan. Jasper Lammerink vertegenwoordigd hier de HIJC. De start was enigszins moeizaam maar inmiddels heeft onze toekomstige B-rijder zijn drive gevonden. Zijn eerste podiumplek is binnen!

Ook bij de landelijke rijders wordt in dit seizoen steeds sterker gereden, behalve bij mij zelf. Zo heeft Mart Bruggink zich de laatste twee marathons bij de top 20 reed. Bij de dames reed Pien Keulstra in Haarlem naar een 6 plaats en ook afgelopen weekend in Hoorn schaatste ze sterk en aanvallend. Anneke Peters kwam had in de laatste ronde kans op een podium plek maar werd welverdiend 5e. Bij mij gaat het moeizaam, de eerste twee marathons waren nog de beste twee.

Afgelopen week werd de loting voor De Elfstedentocht bekend. Dan beginnen bij de meeste schaatsers, ondanks het zomerse weer, de kriebels voor de tocht te komen. Nu het weer ook beter wordt, word het natuurlijk alleen maar spannender of het dit jaar wel gaat gebeuren.

Wij gaan in ieder geval genieten van elke minuut op het ijs en hopen ook op veel vorst de komende tijd.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Maaike Laagland over het NK Afstanden
Maaike Laagland over het NK Afstanden
Maaike Laagland over het NK Afstanden