Naar hoofdcontent

Overkomer

Junioren schaatsgroep

Junioren (die niet in een wedstrijdgroep zitten) hebben een eigen trainingsgroep tijdens de recreantentraining op dinsdagavond. Erwin van de Sande en Helga Schröer verzorgen deze trainingen.

Junioren schaatsgroep

Beste junioren recreanten schaatsers

Bij de Hengelose IJsclub kun je als pupillenschaatser doorgroeien naar de junioren wedstrijdgroep. Deze selectie wordt gemaakt door de wedstrijdtrainers in overleg met de pupillentrainers en de ouders van de kinderen. Voorwaarde is wel dat je 90% van de trainingen volgt en wedstrijden schaatst en daarbij voldoet aan snelheids- en vaardigheidseisen.

Voor sommige junioren is zo’n wedstrijdgroep te hoog gegrepen wat betreft snelheid of wat betreft verplichtingen of vaardigheid. Echter ook voor hen is er een mogelijkheid om in een jeugdgroep te schaatsen.

Al enkele jaren verzorg ik voor de junioren recreanten een schaatstraining op de dinsdagavond van 18:30 uur tot 19:40 uur. De groep is meestal opgesplitst in een snelle - en een minder snelle groep.

Hierbij krijg ik ondersteuning van collega trainer Helga Schröer. We maken er een gecombineerde training van wat betreft techniek, snelheid en duur. Plezier in schaatsen staat voorop en een verplichting om te komen is er niet, dus geen probleem als je een keer niet kunt vanwege huiswerk.

Dus junioren, als je niet bent uitgenodigd voor de wedstrijdgroep zien we jullie graag op de dinsdagavond komen schaatsen!

Groeten: Erwin van de Sande en Helga Schröer

Heb je vragen over de junioren schaatsgroep?
E-mail Erwin of de recreanten coördinator Jos Damhuis.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Marathonschaatsers zijn klaar voor de winter
Marathonschaatsers zijn klaar voor de winter
Marathonschaatsers zijn klaar voor de winter