Naar hoofdcontent

Overkomer

Even voorstellen: Ivar Hannessen

Ivar Hannessen, de nieuwe ledenadministrateur van HIJC, stelt zich voor:

Even voorstellen: Ivar Hannessen

Als je Googelt op het woord ‘ledenadministrateur’ en je bekijkt de afbeeldingen, verschijnt als achtste afbeelding het logo van HIJC. Dit gegeven illustreert natuurlijk het gewicht van ledenadministrateur bij HIJC. Een gewicht dat Pascalle, als ik het goed heb, zo’n vier jaar op haar schouders heeft getorst. En dat ik nu van haar ga overnemen.

Een aantal van jullie zal mij wel kennen, ik loop al weer een jaar of zeven rond op de mooie ijsbaan in Enschede. Maar pas ongeveer een jaar als lid van HIJC.

Het schaatsen is mij met de paplepel ingegoten. Zowel mijn opa als mijn vader waren doorgewinterde natuurijsmannen. Tijdens een stevige winter, zo rond 1980, greep het schaatsvirus mij ook. Ik werd lid van de Vughtse IJsclub. Pas toen ik in Enschede ging studeren stapte ik over naar de jullie ongetwijfeld bekende studentenvereniging ‘De skeuvel’. Ik was niet alleen actief lid, maar heb ook een paar jaar training gegeven en een paar jaar bestuurswerk gedaan.

Na mijn studie belandde ik in het spitsuur van mijn leven: een drukke baan en een druk gezinsleven deden mij besluiten met schaatsen te stoppen. In die tijd liep ik vooral hard, een sport die wat makkelijker flexibel beoefend kan  worden.

Inmiddels hebben mijn vrouw Lydia en ik drie kinderen: Kjell (bijna 19), Lasse (17) en Jynthe (14). De rust is inmiddels weer beetje weergekeerd. Uiteindelijk kwam het door Lasse dat ik weer ben gaan schaatsen. Hij had op gegeven moment genoeg van voetbal en turnen en had besloten dat hij op schaatsen wilde. Wat ik uiteraard toejuichte. De ijsbaan in Enschede was net open. Ik geloof dat ik een paar maanden slim heb staan te kijken aan de kant terwijl Lasse zijn rondjes draaide. En toen ben ik ook weer begonnen.

Tot vorig jaar schaatste in bij BSS (ik woon namelijk in Borne). Prima vereniging, maar het gehalte ‘fanatieke veertigers’ was uiterst beperkt (namelijk 1, nu weer 0). Ik schaatste vaak alleen of met een paar jonge junioren. Dat wilde ik niet meer. Vorig jaar heb ik een paar proeftrainingen meegedraaid met de marathongroep van Stefan, hetgeen zeer goed beviel. Dus daarna ben ik lid geworden. En heb ik – als verstoken langebaner – mijn eerste marathons gereden in de NO competitie Masters 2. Met wisselend resultaat en met wisselende voldoening. Ik kan nog veel leren.

Natuurlijk besef ook ik dat een vereniging valt of staat met de inzet van vrijwilligers. Om die reden  heb ik mij gemeld als opvolger van  Pascalle. Ik denk dat het niet gaat meevallen om haar te evenaren. Tijdens het inwerkavondje bleek mij wel dat ze haar zaakjes erg goed voor elkaar had. Ik hoop dat jullie de eerste maanden coulant zijn, want het zal in het begin vast niet zo gesmeerd lopen als de afgelopen jaren. Maar ik zal mijn best doen.

Nou, dat was het wel. Ik zie jullie vast wel bij de combibaan, bij de fietstraining, of van het winter op het ijs. Natuurlijk kun je me ook mailen: ledenadministratie@hijc.nl.

Ivar Hannessen

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pascalle de Kraker: Tot ziens
Pascalle de Kraker: Tot ziens
Pascalle de Kraker: Tot ziens

Vorige artikel

Even voorstellen: Peter en Rieke Tibben
Even voorstellen: Peter en Rieke Tibben
Even voorstellen: Peter en Rieke Tibben