Naar hoofdcontent

Overkomer

Belangrijk bericht voor de licentiehouders!!

LICENTIEHOUDERS (o.a. wedstrijdgroepen, marathongroep, junioren1 en pupillen) moeten ZELF hun licentie verlengen!

Belangrijk bericht voor de licentiehouders!!

De KNSB heeft het licentiebeleid miv het volgende seizoen gewijzigd. De schaatsers in de wedstrijdgroepen, de marathongroep, de junioren1 groep en alle pupillen (en de anderen die een licentie willen hebben) moeten zelf hun licentie verlengen.  Voorheen liep de aanvraag en afmelding via de verenigingen, ook liep een licentie automatisch door tenzij de vereniging de licentie afmeldde voor een bepaalde datum. Vanaf aankomende seizoen is dat veranderd.

De huidige wedstrijdlicenties lopen af op 30 juni. De KNSB heeft de mailadressen (zoals ze bekend zijn bij de ledenadministratie van de HIJC), van de huidige leden met een wedstrijdlicentie.De KNSB benadert in april alle licentiehouders per mail, in deze mail legt de KNSB de vervolgstappen uit. De licentiehouders krijgen een relatienummer, met dit nummer kun je je licentie verlengen. Dit relatienummer is een ander nummer dan je EN-nummer. Het relatienummer is wel gekoppeld aan je EN-nummer en aan je baankaart, zodat je je kan inschrijven voor de wedstrijden in Enschede met je EN-nummer.

In het verleden werkte de KNSB met oormerken waar je voor moest betalen, dit is  vanaf afgelopen schaatsseizoen al niet meer het geval. Er is een vaste prijs voor de licentie (maakt niet uit welke discplines aanstaan), deze licentie is leeftijdsafhankelijk. De peildatum is de leeftijd op 30 juni. Stel iemand is op 1 juli jarig en wordt 13 jaar, de peildatum is 30 juni de persoon was toen 12 jaar. De persoon is voor het schaatsseizoen 2015-2016 - 12 jaar, pupil.

In mijnknsb check je of je gegevens juist zijn en check je of de juiste vereniging vermeld staat.  In mijnknsb geef je ook aan in welke discplines je deel wilt nemen aan wedstrijden, dit is belangrijk omdat de wedstrijdsystemen nog zijn ingericht per discpline. Wijzigingen achteraf kosten geld dus goed opletten dat je vinkjes zet bij in ieder geval de disciplines langebaan en marathon (ten tusscher marathon voor jeugd) en inlineskaten ( visionsport skeelercompetitie). Sommige leden hebben ook shorttrack aanstaan.  Op onderstaande website is een en ander uitgelegd.

https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie

Nieuwe licentiehouders, vragen een relatienummer aan bij de KNSB. De KNSB geeft dit door aan de vereniging. De vereniging geeft aan de KNSB het wedstrijdnummer door (in ons geval dus een EN-nummer) en koppelt dit aan de baankaart (bij ons EN). De KNSB koppelt dit weer aan het SARA-systeem. Het duurt zeker een week voordat een nieuwe licentie actief is. 

Pascalle de Kraker
ledenadministratie HIJC
ledenadministratie@hijc.nl
074-2778129 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Einde Schaatsseizoen
Einde Schaatsseizoen
Einde Schaatsseizoen

Vorige artikel

Even voorstellen: Rob Masselink
Even voorstellen: Rob Masselink
Even voorstellen: Rob Masselink